MyFitplan – Gezond actief

108431_nl_editor-photo3Hét Leefstijl Programma: bewegen waar, wanneer en hoe men maar wil!

Bewegen is goed voor de mens. We doen het alleen te weinig. De bewustwording dat bewegen misschien wel de belangrijkste factor is op het vlak van gezondheidsbevordering en gezondheidspreventie groeit bij een steeds bredere groep mensen in onze samenleving. Wie nu geen tijd heeft om aandacht te besteden aan gezondheid, zal straks tijd vrij moeten maken om ziek te zijn.

Veel mensen willen wel bewegen maar weten niet hoe. Opvallend is dat deze groep mensen ook heel kritisch ten opzichte van bewegen staat. Er zijn altijd voldoende bezwaren om het dagelijks leefpatroon niet te veranderen en dus niet te gaan bewegen. Geen tijd, bang voor blessures, te oud om te bewegen, geen zin om in een fitnesscentrum te bewegen, gebrek aan goede begeleiding, geen inzicht in resultaten….en zo zijn er nog veel meer108431_nl_editor-photo4.

Het programma dat het mogelijk maakt om voor alle excuses een oplossing te bieden is MyFitplan. MyFitplan is de formule waarbij individuele programma’s worden samengesteld die als doel hebben om bewegen meer in het dagelijkse leven te integreren.

MyFitplan biedt een beweegoplossing die mensen niet alleen in beweging brengt, maar vooral in beweging houdt. Door te starten met een beweegadvies wordt door een individuele test en een persoonlijk advies een 12 weken beweegprogramma samengesteld.

108431_nl_editor-photo2De hoeveelheid beweging die nodig is voor de deelnemer om de doelstellingen te bereiken is weergegeven in FIT-punten. Hierin wordt naast Frequentie en Intensiteit ook de Tijdsduur weergegeven die wekelijks nodig is om een stap dichter bij het doel te komen. Bij MyFitplan wordt altijd gebruik gemaakt van een hartslagmeter. MyFitplan maakt het mogelijk om onafhankelijk van de locatie te kunnen bewegen waar, wanneer en hoe men maar wil.

108431_nl_editor-photo5Het beweegadvies bestaat uit een intake-gesprek, een inspanningstest en adviesgesprek. Aan de hand van het fitheidsprofiel wordt inzicht gegeven in de hoeveelheid beweging die nodig is om de gewenste doelstelling te bereiken. Na afloop van ieder 12 weken beweegprogramma is een vervolgbeweegadvies gepland voor evaluatie en samenstellen van een nieuw 12 weken beweegprogramma. 108431_nl_editor-photo6

Voor de uitvoering van het beweegplan wordt gebruik gemaakt van een horloge-hartslagmeter. Tijdens het bewegen worden (FIT-)punten gespaard in relatie tot de hartfrequentie (F), intensiteit van de beweging (I) en bewegingstijd (T). FIT-punten zijn het succes van de begeleiding. Om specifieker op de wensen van de klant te kunnen inspelen kunnen bij MyFitplan cursussen worden ingezet zoals bijvoorbeeld overgewicht, skating of jogging.

108431_nl_editor-photo7

MyFitplan maakt het mogelijk om met een lage investering veel klanten te hebben.

MyFitplan biedt u:

-Individuele test en persoonlijk advies

-Vrijheid om te bewegen wanneer en waar u maar wilt.

-Motivatie door het individuele trainingsschema met FIT-puntenregistratie.

-Persoonlijke begeleiding en motivering.

(Bron: Het Gezonde Net, 2009)